OLAYLAR OLAYLAR

Tiran’ın izlediği politikayla Ortadoğu’da hiçbir hükmümüz kalmadı. Ortadoğu’nun en kritik ülkelerinde büyükelçilerimiz bile yok.
Tiran, öngörüsüz olduğundan Avrupa’nın Ortadoğu’daki gücünü anlayamadı. Artık Kuzey Irak ve İran Avrupa ve ABD’nin en güçlü müttefikidir.
Tiran, halkını kodlamakla meşgulken Ortadoğu’dan sonra Avrupa’da da itibarı tükenmiş, ağırlığı olmayan bir ülke olmaya doğru gidiyoruz.
Kod adı ‘Emin’, MİT’in başına geçtiği günden itibaren Türkiye Ortadoğu’da etkisini kaybederken İran en parlak devrini yaşıyor. Ne tesadüf !
Barzani’nin, ‘Konsolosluğu boşaltın, risk var’ fikri Tiran’a iletilince, ‘Onlara mı danışacağız?’ diye teklifi sert şekilde geri çevirmişti.
Bizim kibrimizden, bizim silahımızla bizim insanımız rehin oldu ama zincirleme yapılan bu hataların siyaseten bedelini ödeyen olmadı.
Taşıma su ile değirmen dönmez, on değirmen hiç dönmez. Yıllarca batmasın diye devletin parasıyla ayakta tutmaya çalıştıkların çatırdıyor.
Birkaç gündür batmak üzere olan bankaları yazıyorum. Tiran, banka isimlerini açıklayacağımdan o kadar korkuyor ki ne yapacağını şaşırdı.
Korku iliklerine kadar sinsin titrediğini göreyim sonra korktuğun başına gelecek. Neden korkuyorsan onu deşifre edeceğim. Korkma, titre
Efkan’ın biatçı adamları bir vatanseverin ağzını kapatırken ‘Kral çıplak’ diye haykırıyordu. Çıplaksın doğru ama kral değilsin, tiransın.
Ekonomideki olumsuz gidişin ve takibe alınan bankaların durumu ülkeyi felakete sürüklerken Tiran ve hükümet hala farklı algılarla uğraşıyor.
Tiran, tedbir almak yerine Havuz Medyası’yla yeni algı oyunları kurmaya hazırlanınca bana banka isimlerini açıklamaktan başka yol bırakmadı.
Güzel insanar, riskli bankaların raporunu iki gün tafsilatıyla yazdım. Bankalar hangileri ismen yazacağım, gerisi size kalmış.

Yorum bırakın